Футболистите на Хасково се готвят да бойкотират днешната вечерна тренировка, съобщава, dgnews.eu. Наши източници също потвърждават тези им намерения.

Тренировката е насрочена за 18 часа, но играчите не смятат да се включат в заниманието. Дори може да не се съблекат по тренировъчни екипи. По този начин те се готвят да протестират пред ръководството на клуба заради неполучени заплати. 

За последно играчите са се опаричили през януари. Клубът им дължи по три трудови възнаграждения. Макар че през пролетта постигнаха две равенства и две победи, футболистите не са получавали премии. От ръководството ги отрязали, че пари за бонуси няма. 

Мениджъри, свързани с други отбори, научили за кризата в клуба, вече се навъртат около хасковските футболисти. Те ги навиват да разтрогнат с Хасково и като свободни агенти да отидат в друг отбор. Така играчите щели да получат по-добри заплати, а в клубната каса няма да влезе нито лев. 

В понеделник Хасково приема Левски и при победа ще запази, макар и минимални шансове си за оставане в "А" група. Възможно е обаче повечето титуляри да откажат да излязат на терена, ако не получат уверения, че ще им бъдат изплатени дължимите заплати.