Шокиращите изненади започнаха още със старта на новото първенство. Шампионът Лудогорец се препъна малко очаквано при гостуването си на новака Хасково, като разградчани паднаха с 0:1. 

Единственото попадение беше дело на Дончо Атанасов в 42-та минута, а фаворитът не само в този мач, а и в шампионата 90 минути се мъчеше да преодолее защитата на новаците, но така и не успя. Дори и официалният дебют на звездата от лятната селекция Браян Ангуло не помогна на гостите за успех. 

Така за втори пореден сезон Лудогорец започва със загуба при гостуване на новак от Югоизточна България. Миналата година "орлите" паднаха от Любимец в първия си мач, но после стана и шампион за трети пореден път. 

Мачът започна с доста ентусиазъм от страна на домакините, които дори организираха и първата опасна атака. Тя завърши с удар с глава на Емил Ангелов излязъл в аут след подаване на Недялко Хубенов. 

Постепенно гостите от Разград взеха инициативата в мача, но това не доведе до 100-процентови положения пред вратата на Николай Банков. Възможности за звездите на Лудогорец имаше, но те не доведоха до гол. 

Дани Абало, Марселиньо на три пъти и Браян Ангуло създадоха интересни положения пред Николай Банков, но това не беше достатъчно да се открие резултатът в началото на мача в полза на шампионите. 

Най-спорната ситуация беше в 29-та минута. Тогава Жуниор Кишада нахлу в наказателното поле на домакините и беше съборен на границите му. Бразилецът падна в полето, но реферът Станислав Ставров даде пряк свободен удар на границите му. Върджил Мисиджан изпълни фаула, но не затрудни особено Банков. 

След това последваха няколко далечни удара на Христо Златински, а Мисиджан стреля с глава, но отново това не беше проблем за вратаря на Хасково. Така по всичко личеше, че мачът ще приключи без голове до почивката, преди в 42-та минута гостите да направят подарък на новака в елита. 

След изритана топка от защитата на разградчани, на два пъти в центъра играчи на Хасково се пребориха за нея, тя стигна до Атанасов, който преодоля Владислав Стоянов и откри резултата, за да хвърли в екстаз публиката на домакините, която почти беше напълнила стадиона. 

След това попадение разградчани се събудиха и тръгнаха напред. Христо Златински на два пъти пропусна с далечни удари, а изстрел на Жуниор Кишада от 18 метра излезе в аут, а вратарят на домакините не мръдна. В крайна сметка повече голове преди почивката не паднаха и всичко остана да се реши след нея. 

Вторите 45 минути започнаха с натиск на шампионите, които очаквано търсеха изравнителен гол. Те можеха да възстановят статуквото почти веднага след подновяването на играта след грешка на вратаря Банков, но Върджил Мисиджан не се възползва от ситуацията и двама защитници на Хасково го спряха. 

В 54-та минута гостите претендираха и за дузпа. Върджил Мисиджан падна в наказателното поле след съприкосновение с Недялко Хубенов, но реферът Ставров показа ясно, че няма намерение да дава най-тежкото наказание в тази ситуация. 

Малко след това влезлият като резерва Абел Анисе създаде хубава ситуация за гол, след като негово центриране беше засечено от Дани Абало на няколко метра от вратата, но отново до гол не се стигна. 

Натискът на момчетата на Стойчо Стоев продължи, но чистите положения липсваха. Те имаха шансове предимно от статични положения, но Христо Златински ги пропусна, а пък хитър негов пас към Роман Безяк в 68-та минута не беше оползотворен от словенеца. 

Шампионите продължиха да натискат и да търсят по-активно попадението, но продължиха да се затрудняват в намирането на целта. Защитата на хасковлии пък се справяше със завидно самочувствие с опасностите. 

Разградчани опитаха няколко центрирания, но след тях ударите на Дани Абало и Роман Безяк не се оказаха опасни за Николай Банков. Браян Ангуло също опитваше да затрудни противниковата защита, но и неговите опити се проваляха. Мисиджан също пробваше с пробиви, но и това не затрудни стража на хасковлии. 

Във финалните минути шампионите се хвърлиха изцяло напред. В 85-та минута Дани Абало получи хубав пас в наказателното поле от Мисиджан, но ударът му беше спасен от вратаря. Опитите за гол на момчетата на Стойчо Стоев продължаваха, Ангуло, Барт и кой ли още не се хвърлиха напред, но защитата на домакините се справи. 

В края на мача натискът дори стана хаотичен, а домакините дебнеха своите шансове на контра, но Дончо Атанасов на два пъти не успя да се възползва от това. Така мачът завърши шокиращо с победа за домакините от Хасково и остави доста неща за размисъл на треньорския щаб на Лудогорец.