Шампионът Лудогорец постигна резонна победа над новака Хасково в първи мач от 12-ия кръг на А група. Двубоят в Разград започна изненадващо, след като гостите поведоха още в 6-ата минута, нов крайна сметка опитът си каза думата и шампионите стигнаха до крайния успех с 3:1.

Гостите бяха водени от новия си старши треньор Емил Велев, а в голмайстор за хасковлии се превърна дебютатнът Георги Кожухаров. За „орлите“ точни бяха Марселиньо, Моци и Дани Абало.

С успеха си Лудогорец намали преднината на ЦСКА на върха на четири точки, но „червените“ са и с мач по-малко. Утре ЦСКА посреща Литекс в дербито от 12-ия кръг на „Българска армия“.

Хасково продължава да заема твърдо последното място с актив от едва четири точки. Любопитен факт е, че единствената си победа от началото на сезона, новакът в А група записа именно срещу днешния си съперник.

Мачът на „Лудогорец Арена“ започна интересно, като още в 6-ата минута Хасково ликуваше. След отлично организирана контраатака, Деян Лозев стреля силно, но топката срещна десния страничен стълб зад Владислав Стоянов. За негов късмет обаче, коженото кълбо се озова в притичалия Георги Кожухаров, който с лекота реализира в опразнената врата.

Домакините все пак стигнаха до изравнителния гол, макар и доста късно. Той дойде в 37-ата минута и бе дело на Марселиньо. Полузащитникът се възползва отлично от разбъркване в наказателното поле след центриране от фаул и с мощен шут не остави шансове на вратаря Пейков.

В продължението на първата част домакините стигнаха до дузпа, с която успяха да обърнат нещата в своя полза. Козмин Моци бе съборен в наказателното поле от Мартин Ковачев, който дръпна своя противник за фланелката. Главният рефер Стефан Павлов не се поколеба и посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият и любимец на местната публика Козмин Моци, който не сгреши.

В началото на второто полувреме възпитаниците на Георги Дерменджиев вкараха нов гол след центриране от статично положение. Този път след подаване от корнер, защитата на гостите не се ориентира добре и изчисти топката в краката на Абало, който с премерен удар от около 13 метра, фронтално срещу вратата увеличи преднината на своите.

През втората част възпитаниците на Емил Велев почти не затрудниха вратаря на домакините, като единствената възможност за гостите бе дело на Емил Ангелов, който в 79-ата стреля високо над вратата от няколко метра.

Кръгът продължава в събота, когато ще се изиграят два двубоя. В Пловдив местния Локомотив приема Левски, докато ЦСКА е домакин на Литекс. Останалите срещи са в неделя. 

ЛУДОГОРЕЦ - ХАСКОВО 3:1

1:0 Георги Коруджиев (6'), 1:1 Марселиньо (37'), 2:1 Моци (45') (д), 3:1 Абало (51')

Лудогорец - Хасково

източник: Gong.bg