Цялата спортно-техническа власт в Хасково ще бъде съсредоточена в ръцете на старши-треньора Левент Аврамиов, съобщава novinarug.com. Така на Ямача ще се приложи английският образец на управление на клуба. „Търсим най-оптималната форма за гъвкаво ръководство, надявам се този вариант да пасне на хасковска почва“, каза изпълнителният директор Тихомир Петков. Поради тази причина няма да се търси и заместник на тръгналия си от Ямача спортен шеф Николай Топузаков.

Временно в ролята на мениджър ще влезе Левент Аврамов, който смени на треньорския пост напусналия Димчо Ненов. Той обаче няма лиценз да води тим от елита, а може само да бъде помощник. През 2015-а ще има курсове за старши-треньор и Аврамов смята да се запише.
Очаква се във вторник най-късно да бъде напълно структуриран спортно-техническия щаб. Най-вероятно сегашният наставник да остане под някаква форма да води отбора до края на годината.

От своя страна Аврамов заяви, че в момента цялото му внимание е насочено към предстоящата среща с „Черно море“. „Няма болни и контузени футболисти, настроени сме за победа. Дано постигнем целта си и зарадваме публиката“, каза наставникът.

Днес футболистите презентираха новите черни екипи. Това ще бъде втория резервен кат на отбора. Такива са изискванията на футболния съюз, всеки тим да има по два екипа в запас. „Може да дебютираме с него при гостуването ни „Лудогорец“, каза Петков.