Зимната пауза в първенството на „А“ група прключва днес и то се подновява с два мача от 20-ия кръг. Черно море приема Славия, а Левски е домакин на Хасково на стадион „Георги Аспарухов“. Останалите двубои от кръга са в събота, неделя и понеделник. Този е първият от останалите от есента три кръга от редовния сезон, след които ще стане ясно кои отбори ще продължат борбата в първата шестица и кои – във втората.

Мачът Левски – Хасково е епизод 2 от трилогията между тези два тима, след като преди седмица „сините“ победиха в първия четвъртфинал за Купата с 3:0, а предстои и реванш в Хасково.

Днешният шампионатен двубой на стадион Георги Апарухов“ стартира в 17.00 часа. Ще го следим минута по минута в сайта Gong.bg, може да го наблюдавате по Diema Sport и в Gong Play, както и да го слушате на честотите на Дарик радио.

Левски е категоричният фаворит в мача. Възпитаниците на Стойчо Стоев имат 28 точки, с които се нареждат на незавидното за традициите си шесто място във временното класиране. Всеки резултат, освен победа, би бил приет негативно от левскарската общност, с оглед и на важността на точките за окончателно утвърждаване на отбора в горната половина на таблицата.

„Сините“ няма да могат да разчитат на контузения си вратар Боян Йоргачевич, както и на Луис Педро. В рамката на вратата ще бъде Пламен Илиев, а на мястото на Педро се очаква да започне новото попълнение Либан Абди.

Отборът на Хасково е последен в класирането с едва 7 точки, спасението от изпадане изглежда химера, но треньорът Емил Велев вдъхва надежда на своите с оптимистични изказвания.

В другия мач от петъчната програма на 20-ия кръг от 14.30 часа на „Тича“ във Варна Черно море приема Славия. Мача отново ще следим минута по минута в сайта Gong.bg, може да го наблюдавате по Diema Sport и в Gong Play, както и да го слушате на честотите на Дарик радио. „Моряците“ са осми в класирането с 25 точки, но още не са загубили шансове да се преборят за челната шестица. Всяка една загубена точка в трите заключителни мача от редовния сезон обаче би била фатална за изпълнението на тази цел от Никола Спасов и компания.

Славия от своя страна е десети в подреждането с 20 точки и с на практика сигурно участие във втората по сила шестица в шампионата. „Белите“ обаче са изключително хлъзгав тим, който може да поднесе изненада, когато най-малко очакваш и срещу смятани за фаворити съперници. Черно море днес ще бъде именно в ролята на фаворит, но мачът за варненци може да се окаже доста неприятен срещу този неудобен съперник.

Останалите мачове от 20-и кръг:

28 февруари, събота, 14.00 ч. БЕРОЕ – ЛОКО ПД /Gong.bg, Diema, Gong Play, Дарик радио/

28 февруари, събота, 17.00 ч. ЛИТЕКС – ЛУДОГОРЕЦ /Gong.bg, Diema Sport, Gong Play, Дарик радио/

1 март, неделя, 15.30 ч. ЛОКОМОТИВ СФ – ЦСКА /Gong.bg, Diema Sport, Gong Play, Дарик радио/

2 март, понеделник, 15.30 ч. БОТЕВ – МАРЕК /Gong.bg, Diema Sport, Gong Play, Дарик радио/