Левски записа най-голямата си победа в А група този сезон. "Сините" взеха сериозна глътка въздух в борбата си за първата шестица, след като разгромиха последния в класирането Хасково на своя стадион с 8:0. 

Валери Домовчийски сложи началото на голеадата на "Герена" след 92 секунди игра, а после Антонио Аниете, отново той, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Емил Нину, отново Аниете и Лукаш Гикевич оформиха тежкия погром срещу тима на Емил Велев. 

Мачът мина под пълната диктовка на домакините, а гостите изглеждаха направо смешно в изявите си в защита, особено в началото. Първите три гола в мрежата им паднаха на практика по идентичен начин. 

Първо Домовчийски откри, след като Антонио Аниете напредна по левия фланг, преодоля вратаря Кирил Акалски и намери Домо в малкото наказателно поле и той нямаше как да сбърка. Така след 92 секунди резултатът беше открит. 

Малко след това гостите имаха шанс да изравнят, но юношата на ЦСКА Григор Долапчиев падна за дузпа. Нарушение срещу него обаче нямаше и играта продължи. За да може в 9-та минута левскарите вече да поведат с два гола преднина. 

Тогава пак по левия фланг Либан Абди навърза половината защита на Хасково и намери Аниете около вратарското поле. Испанецът нямаше как да сбърка и удвои преднината на тима си. Така интригата умря рано-рано. 

Малък шанс тя да се завърне имаше в 12-та минута. Тогава Мартин Райнов натресе горната греда след хубав удар. Но малко след това левскарите се погрижиха да направят преднината си класическа. 

Това стана в 17-та минута, когато Абди проби по подобен начин, както при втория гол, пак свърна към Домовчийски и нападателят продължи да бележи - 3:0. Това беше четвъртият гол на нападателя от подновяването на шампионата насам. 

Но головото шоу преди почивката не приключи до тук. В 23-та минута резултатът стана вече 4:0 след поредната смешна намеса на защитата на Хасково. Вълчан Чанев от гостите на практика гардира топката за нахлуващия Мигел Бедоя, който преди това преодоля трима защитници и му позволи да излезе сам срещу Акалски. Испанецът преодоля и него вкара за 4:0. 

Емил Велев смени грешника за този гол малко след него, а преди това беше извадил и Тейнур Марем, през когото паднаха първите три гола. Това малко позакрепи играта на хасковлии и те дори имаха шанс да отбележат почетен гол. 

В 29-та минута току-що влезлият на терена Димитър Алексиев стреля с глава от 6-7 метра след центриране от пряк свободен удар, но стреля силно в тялото на Пламен Илиев. След последвалото разбъркване гостите не можаха да вкарат. 

До почивката фрапантна грешка на защитата на гостите не беше използвана от Валери Домовчийски, за да стане преднината на тима му по-убедителна. Но след почивката продължи головата буря в мрежата на гостите. 

Буквално секунди след подновяването на играта Домо се превърна в асистент, като проби до аутлинията и свърна към вратарското поле за Божидар Краев, който вкара за 5:0. Това беше първият му гол в А група за Левски. 

"Сините" продължиха да се забавляват на терена и съвсем скоро поведоха вече с 6:0, след като преди това имаше още пропуски пред вратата на Акалски. В 64-та минута преднината набъбна на шест гола. 

Антонио Аниете и Борислав Стойчев направиха двойно подаване, след което испанецът намери връхлитащия Емил Нину около точката на дузпата и румънецът с мощен шут отбеляза дебютния си гол за "сините". 

Хасковлии пропуснаха на два пъти да намалят чрез Григор Долапчиев и Димитър Алексиев, а два гола на Лукаш Гикевич, който влезе като резерва, бяха отменени заради засади. Но гостите не се отърваха само с това. 

В заключителните секунди те получиха още две попадения. В 89-та минута Аниете вкара втория си гол след неволна асистенция на Гикевич, който се подхлъзна, но пусна към испанеца и той прониза Акалски за 7:0. 

В ответната атака Либан Абди направи поредната си асистенция, след като проби до аутлинията и с добър пас подаде на поляка на 4-5 метра от голлинията и резултатът беше оформен на 8:0. 

Така Левски взе повече от важни три точки в борбата си за Топ 6. "Сините" вече са с 31 точки на шестата позиция и са с три повече от преследвача Черно море. Но те имат два много важни мача до края на редовния сезон, в които нямат право на грешка.