Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков не скри, че целта на „оранжевите“ е била третото място за есенния полусезон. Тимът от Ловеч приключи годината на висота, побеждавайки Хасково с 4:1 като гост, но въпреки това Литекс завършва на четвъртата позиция с равен брой точки с Локомотив София, който е трети.

„Дълъг полусезон за нас, като се имат предвид мачовете в Европа, късата подготовка и амплитудите в представянето ни, заради младите футболисти, с които разполагаме. Всичко обаче е добре, когато завършва добре“, коментира Балъков.

„При нас цялата тренировъчна седмица беше на тежък терен като днешния, така че имахме опит. Поздравявам футболистите си за характера, който проявиха днес. Времето ще покаже дали сме превъзмогнали слабостта си да пропускаме пред вратата. Надявам се да е така, но сами знаете, че когато имате по-млади футболисти, в развитието има влиза и това понякога да са в по-лоша форма, докато се обиграят и добият опит“, каза още той.

„Искаше ми се да завършим полусезона на трето място, но все пак сме с равни точки с Локомотив София. С това, което показват футболистите на Локомотив те също заслужават мястото си и ние ще се задоволим с четвъртото. Догодина обаче ще ги гоним“, завърши Балъков.