Наставникът на Хасково Димчо Ненов заяви, че опитът е бил главното, което не е достигнало на неговите футболисти при загубата с 1:2 от Локомотив Пловдив у дома днес.

Според него новаците в А група все още се учат какъв е животът в елита и това си личи на терена.

„Със сигурност не ни достигна опит – това е най-фрапантното, което ни липсваше. Ситуациите ги имахме, създадохме положения за гол, но къде липса на майсторство, къде – на късмет... Не бива обаче да се оправдаваме. Опитахме се да играем футбол, доколкото ни позволяват възможностите“, каза Ненов. „Вижда се липсата на ниво от миналата година, защото такива мачове трябва да ги печелим, а не да ги губим. Същото беше и срещу Марек – имахме ситуации, не бяхме по-слаби на терена, но в крайна сметка точките за другите отбори. Трябва да си направим нашата равносметка. Няма кой да ни търпи да правим красиви загуби в А група. Нужни са ни точки, за да оцеляваме.“

„Всеки един от нашия отбор е важен за колектива, защото нямаме играч като Камбуров, който сам да спечели мача. Всеки е ценен с техническите си качества. Влади Узунов липсваше, но хората, които играха, не се представиха толкова лошо. Липсваше ни завършващия удар, последния пас, но ние се учим и това си личи. Отборът на Локомотив, колкото и да е подценяван , беше изкаран едва ли не някакъв сбирщайн, виждате, че стои доста добре, имат класни футболисти. Тяхната роля е малко на умрялата лисица. Хората си печелят точки и вървят нагоре“, добави той.