Старши треньорът на Хасково Емил Велев е зареден с оптимизъм, че отборът му може да се подготви добре и да опита да остане в групата на майсторите, въпреки последното място във временното класиране. Той вярва, че Хасково може да изненада Левски в двата четвъртфинални мача за Купата на България. Ето какво сподели Велев в интервю за Дарик радио:

За мен не е толкова важен броят на ново привлечените играчи, колкото те да са качествени футболисти. Тези, които привлякохме са с добри визитки. Амбицирани са за това, което ни предстои. Надяваме се , ако може да се спасим от изпадане. Знаем,че ще стане много трудно, но ние сме длъжни да се подготвим максимално добре.

Бившият президент на Хасково Здравко Узунов заяви,че градът вярва,че отборът може да се спаси и се надява докато има надежда, тимът да я преследва. Наистина ли и според Емил Велев град Хасково вярва в спасението, въпреки последното място в класирането на едноименния тим?

Би трябвало да се вярва, защото знаем,че предстоят още три мача от редовния сезон и после всички двубои от втората шестица. Има възможност да се вземат достатъчно точки. Ако имаме и голяма доза късмет, то може и нещо да направим. Привлекли сме нови футболисти, които не би трябвало да са затормозени от мисълта,че отборът е последен в класирането. Имаме принципна договорка с Маламов и чакам шефовете ни до края на седмицата да подпишат контракт с него. Аз държа да го привлечем, защото познавам качествата му и съм сигурен,че той може да помогне на Хасково. Трябва да вземем още 2-3 играчи, бекове и още едно крило за да сме още по- добри следващия полусезон.На вратарския пост трябва да има конкуренция.Банков и Акалски са много добри вратари. Ще гледаме да играят максимално и ще преценим кой ще пази в началото на сезона.

Предстоят контроли на Хасково, първо с Локо Сф в четвъртък от 14 часа в Сандански, където двата отбора са на лагер, а втората контрола ще е срещу Пирин Благоевград. Как Емил Велев ще подходи към тези първи мачове за 2015 година?

Засега всички са в кондиция. Тренират много усилено, а и тренировките са много здрави. Смятам в първата контрола да играят всички налични футболисти. Имаме на 27 януари втора контрола, която ще е срещу Пирин Благоевград и там да вземат участие пак повечето футболисти. Всеки знае какво се иска от него в контролите.

Преди месец бе изтеглен жребият за Купата, който противопостави Хасково и Левски. След месец е първия мач от четвъртфинала. Какво очаква Велев от предстоящите срещи със „сините”?

Левски е голям дразнител. Футболистите ни би трябвало да покажат в предстоящите два мача максимума от своите качества. Знаете,че мачовете за Купата са със съвсем различен заряд, получават се много изненади. Надявам се на такава изненада и срещу Левски.

Велев се надява,че всичко в българския футбол ще е коректно през пролетта.

„Да се надяваме, има такава тенденция. Вземат се мерки за всичките неща, които се изговориха за уредени мачове и черно тото, което е много неприятен момент за българския футбол. Дано всички хора, които се занимават с този спорт не си мислят за такива неща, защото това е нещо много срамно за мен.