Селекционерът на България Илиан Илиев говори след равенството с Азербайджан в турнира FIFA Pro Series. 

"Имахме ситауции при 1:0, с които да затворим мача и да го спечелим. Така стана, че в края ни изравниха. Трябва да извадим позитивните неща от мача. Да стоим високо на чужд терен, да пресираме", сподели той.

"Когато има условия да се играе футбол, имаме още резерви да държим топката. Добре използвахме празните пространства, но трябва да имаме самочувствие, когато играем с топката. . Трябва да имаме повече самочувствие при изнасянето на топката. Това се нещата, които да коригираме и естествено играта в защита. Малко се уморихме. След гола имахме 3-4 ситуации, в които трябваше да затворим мача, но не успяхме. Това че ги създадохме пак е добър атестат", каза още треньорът.

startphoto.bg
88 снимки

"Като си гост го отдаваш на обстановката, те рискуваха доста и ние в тези ситуации, ако бяхме направили бързи контраатаки, можеше да не завърши така мача. Противникът е победил Швеция тук на този стадион преди няколко месеца", допълни селекционерът.

"Преди няколко месеца противникът победи Швеция с 3:0. Не е случаен.Можем да играем срещу противник, който може да играе футбол. Не че Азербайджан е някакъв атестат, но знаем последните години срещу по-слаби отбори какви резултати постигнахме", завърши Илиев.