Хасково победи Локомотив Пловдив с 2:0 в мач от 24-ия кръг на А група (втора шестица). Марем откри резултата в 3-ата минута на срещата, а Димитър Алексиев оформи крайния резултат в 38-ата минута. Нападателят на Локо Мартин Камбуров записа своя мач №250 в елитната ни група.

Хасково започна устремно мача и откри резултата още в 3-ата минута с попадение на Марем. Бранителят на домакините засече центриране от пряк свободен удар и препарира Господинов.

Домакините можеха да стигнат до втори гол в 17-ата минута, когато Лозев пусна пас към Алексиев, който с пета от няколко метра пробва да излъже Господинов, но не сполучи, а стражът на Локо улови кълбото.

Пловдивчани отвърнаха с опасен далечен удар на Сандански в 34-ата минута като с това ще се запомни играта на гостите в това първо полувреме.

Алексиев се реманшира за пропуска си в 17-ата минута, когато в 38-ата минута засече подаване на Лозев и направи резултата 2:0.

През втората част Христо Колев изчака до 65-ата минута на срещата и извади от игрището 3-ма титуляри, очаквайки промяна в играта на тима. Едно от опасните положения Локомотив дойде в 79-ата минута, след като Молдованов засече топката след корнер, но стреля право в ръцете на Банков. Две минути по-късно Камбуров нацели гредата след изпълнение на свободен удар.

В 90-ата минута Сандански с опасен удар насочи топката под гредата, но Банков се намеси авторитетно.

Така домакините уверено задържаха резултата и спечелиха 3 точки, след като в предишния кръг хасковлии взеха точка от Левски в София. 

След тази победа Хасково вече има 11 точки, но остава последен. "Смърфовете" са с 20 точки на 10-ото място.