Третодивизионният футбол в България оредя с още един участник. Представителят на югоизточната дивизия ФК Хасково 1957 спира участието си в Трета лига. Това беше официално потвърдено от клуба пред местния сайт haskovo.net.

Причина за този радикален ход е различия във възгледите за бъдещото развитие на футболната школа. Председателят на клуба Делчо Корчев, който беше и основен спонсор на тима, заяви, че той е "за" обединение на футболните клубове в града, каквото било и предложението на община Хасково с цел финансова подкрепа. Собственикът на клуба Илиан Киряков обаче отказал.

"За жалост, той не се съгласи да се обединим и сега ще направим друга крачка и ще направим обединение с другия отбор в зоналната група. Ще се постараем напролет да спечелим баража и да влезем обратно в Трета лига", заяви Корчев.

Той допълни, че за обединение били съгласни всички спортни клубове – част от ръководството на Хасково 1957, Хасково 1924, АФК Хасково и Асти. Сега предстои да уведоми БФС Пловдив за отказа от участието в шампионата и уточни, че повечето футболисти вече са освободени и са преминали в други клубове. Ще останат 2-3 местни момчета, които ще продължат в зоналната група и борбата за влизане в Трета лига.

Собственикът на Хасково 1957 Илиан Киряков заяви, че не е съгласен с поставените му условия за обединение. Поясни, че е против в Общото събрание на обедиението да има равен брой представители от всички тимове. Желанието му е неговият тим да има по-голям цял участие в ОС.

"Те налагат техни правила, но аз не съм съгласен. Повечето хора от Общото събрание също не са съгласни с условията", заяви Киряков и уточни, че защитава интересите на родители и деца. Той заяви още, че при едно обединение с равно участие, може да се стигне до момент, в който останалите от ОС да решат, че не им е нужен и да бъде изгонен от клуба, който той е създал още преди 10 г.

Уточни, че е отворен за преговори и поясни, че продължава дейността на детската школа, в която тренират около 150 млади футболисти.