Кампания за набиране на средства "Да възродим футбола в Хасково" започна в южния областен център. Това съобщиха инициаторите д-р Марио Янакиев, спортният директор на ФК Хасково 1957 Димчо Марков и бизнесменът Румен Гаргов.

"Има опасност мъжкият отбор, който е в трета лига, да не продължи първенството заради финансови затруднения. В същото време в клуба тренират над 120 деца", каза д-р Янакиев.  По негови думи кампанията е уместна, реална и ще е успешна, ако в нейните рамки могат да се съберат 5000 лева. Ентустиастите ще търсят помощ от общината и бизнеса. Открита е и партида за СМС-и - DMS FUTBOL на номер 17777.  "Хасково 1957 е един от тимовете в лигата с най-малък бюджет, но играчите проявяват разбиране", посочи Димчо Марков. 

Според него обаче градът е абдикирал от спорта. "Баражите за Трета лига бяха късно, нямахме време да търсим източници за финансиране. В същото време целта ни е изграждане на професионален отбор и участие във Втора лига", заяви и Румен Гаргов.  Организаторите уточниха още, че тимът е осигурен финансово едва до Нова година.