Бившият играч на Левски Лукаш Гикиевич даде интервю пред полските медии, в което направи някои скандални разкрития. Той се усъмни в черно тото на мача на "сините" с Хасково, който беше и официалният му дебют преди година. 

Тогава столичани победиха с 8:0, а полякът реализира едно от попаденията. Той се върна към периода си на "Герена" в интервю за изданието "Спортове Факти" и по думите му си личи, че не го свързва с особено хубави емоции. 

"Всичко започна добре, защото още в дебюта си вкарах, тогава победихме с 8:0. Но този мач сякаш беше от електронна игра. Не знам дали опонентът ни беше толкова слаб или беше заложил, за да падне с точно определен резултат."

"В България подписах договор за година и половина и имах намерение не просто да го изпълня, но и да го удължа. Но като идвах, не знаех, че сезонът ни зависи от три мача, след които се озовахме в долната половина на таблицата. Това беше истинска трагедия за Левски."

"А феновете там са способни на всичко, като истинска мафия. За съжаление, не спечелихме и Купата на България и всичко се разсипа след това. Повече от десет души си тръгнаха, сред които бях и аз", сподели Гикиевич. 

Той хвърли светлина и върху освобождаването му от "Герена". За поляка беше ясно, че си тръгва още след конфликта му със Стойчо Стоев при изпълнението на една дузпа в решен мач, а той обвини за всичко медиите. 

"Пресата раздуха една ситуация и съчини скандал между мен и треньора. Ставаше въпрос за една дузпа, аз взех топката да я изпълня, треньорът извика да го направи друг. Аз отговорих на сръбски, но не гледах към него. Медиите веднага го раздухаха и го направиха страшен скандал."

"А все пак всички знаят, че на терена има емоции и е нормално човек понякога да изпусне нервите си. След този случай обаче ме извадиха от отбора и трябваше да тренирам сам в София. Това е един много сив град, но пък там живях в най-хубавия апартамент в живота си и направих някои приятелства, които още пазя", разкрива Гикиевич. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS