Кметът на град Хасково Добри Беливанов, който е гросмайстор по шах, се включи към спортните дисциплини в кампанията "Воля за спорт" за хора с увреждания и поигра с част от децата. Това бе деветият град, в който се проведоха националните състезания. 

По традиция най-малките нарисуваха любимата си гледка или кътче от родния град и пак по традиция - всички получиха медали за чудните рисунки.

В състезанията се включиха над 100 деца, повечето от тях бяха от ЦНСТ - център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания. Те участваха в надпревара с колелета, бадминтон, тенис на маса, шах, табла, канадска борба. На победителите купите и медалите връчи президента на ВК Локомотив Пловдив Петър Узунов, който дойде от града на тепетата, за да подкрепи децата.

"В спорта има сила и енергия, знам че повечето деца обичат да играят на таблетите и телефоните си, но повярвайте ми, много по-добре е да вложите това време в спорт", каза той от сцената.

"Воля за спорт" се проведе ден преди официалният празник на град Хасково. За настроението на десетките присъстващи на площада се погрижиха изпълнителите Бриана, Пламена и Георги Низамов, който освен с песни, позабавлява гостите и със скечове.

Националната спортна кампания за хора с увреждания продължава в Бургас на 15.09. Тя се повежда под патронажа на Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев.