Кметът на Хасково Добри Деливанов награди лично победителите от ФК Кенана, които спечелиха първото място във футболния турнир за Купата на АБФ за деца до 13 години след победа на финала с 2:1 над връстниците им от АФК Хасково.

Осем тима от региона взеха участие в двудневната надпревара на градския стадион в Хасково, организирана от Асоциацията на българските футболисти, Областния съвет на БФС-Хасково и генералния спонсор "Кока-Кола".

По пътя към финала тимът на ФК Кенана надигра последователно съперниците си от ФК Стамболово с 3:0 и ФК Харманли 04 с 1:0, докато АФК Хасково отстрани Асти АБ (Хасково) с 2:1 и ФК Бригада (Хасково) с 1:0.

В малкия финал за третото място на турнира ФК Бригада се наложи с 1:0 над Харманли 04, докато в спора за петото място децата от ФК Свиленград 1921 надиграха с 3:1 ФК Димитровград 1947. Седмото място в крайното класиране бе заето от ФК Асти АБ (Хасково) след успех с 3:0 над ФК Стамболово.

Осемте участващи отбора бяха зарадвани с пълна футболна екипировка и куп топки по време на церемонията по награждаването на призьорите в турнира. Носителите на деветте индивидуални приза получиха спортни сакове, осигурени от генералния спонсор "Coca-Cola", който 17-а поредна година подпомага националната програма "Децата и футболът".

Индивидуалните и отборните награди бяха раздадени от кмета на Хасково Добри Деливанов, председателя на Областния съвет на БФС-Хасково Митко Маринов, генералния секретар на Асоциацията на българските футболисти (АБФ) Георги Бойчев и бившите играчи на ФК Хасково Светлин Чолаков и Георги Александров.

Носители на индивидуалните призове станаха: 

- Най-добър вратар: Николай Анастасов (ФК Кенана-Хасково)

- Най-добър защитник: Мартин Стоянов (ФК Бригада-Хасково)

- Най-добър халф: Валентин Иванов (ФК Асти АБ-Хасково)

- Най-добър нападател: Димитър Щерев (АФК Хасково)

Голмайстор на турнира: Михаил Ставрев (ФК Свиленград 1921) с 3 попадения

Най-добър състезател на турнира: Павел Георгиев (ФК Кенана-Хасково)

Най-техничен футболист: Алекси Алексиев (ФК Харманли 04)

Най-полезен играч: Цветелин Тодоров (ФК Димитровград 1947)

- Най-добър треньор: Антон Богомилов (ФК Кенана-Хасково)