С група от 20 футболисти намиращият се на предпоследното 17-то място през есента в Югоизточната Трета лига Хасково започна своята подготовка за пролетния полусезон. Преди началото на заниманието лично президентът на клуба Делчо Корчев лисна цяла кофа с вода за късмет на отбора и за успехи през цялата 2021 година.

Момчетата на Хасково бяха изведени на Градския стадион от треньорския екип Живко Иробалиев - старши треньор и Кирил Крумов - капитан и играещ треньор. В началото играчите направиха няколко обиколки по пистата и упражнения без топка. Към настоящия момент няма освободени футболисти, няма и новопривлечени футболисти, но се преговаря с 2-3 момчета и е вероятно те да се присъединят към тима в близките дни.

По време на подготовката си, която ще протече изцяло в Хасково, отборът ще изиграе четири контроли. Във всички хасковлии ще бъдат гости.

20 януари 2021г. с Локомотив Пловдив U19 в Пловдив.

23 януари 2021г. - с Гигант Съединение в Съединение.

30 януари 2021г. - с Димитровград в Димитровград.

6 февруари 2021г. - с Черноморец Бургас в Бургас.

Хасково има да изиграе и два отложени мача от есенния полусезон на първенството - срещу Спартак в Пловдив и срещу Розова долина в Хасково. Те не се състояха заради заразени играчи с коронавирус и трябва да бъдат насрочени през пролетта, което прави 19 вместо 17 срещи за отбора през пролетта. За момента обаче точни дати няма.

Пролетният полусезон в Югоизточна Трета лига започва на 20 февруари 2021-а година. Първата среща по програма е с Несебър на Ямача.