Стадион "Младост" в Хасково да бъде даден за безвъзмездно ползване на Българския футболен съюз за срок от 20 години. Това предлага кметът на общината Станислав Дечев в доклад до местния Общински съвет, съобщиха от общината. Предложението трябва да бъде гласувано в сесия на 25 юни.

В докладната се посочва, че става дума за футболния терен на стадиона с площ над 20 декара, който е оценен на 1,120 млн. лева. През април в общината е постъпило заявление от БФС с желание да стопанисва спортното съоръжение, а това заявление е останало единствено от всички кандидати в регламентирания срок.

Футболната централа е предвидила осъществяването на инвестиция върху обекта - реновиране на открития терен с антиударна подложка, доставка и монтаж на изкуствена трева и извършване на съпътстващите за това разходи, като общият размер на инвестицията е 561 194 лева с ДДС. Средствата за извършването са осигурени по програма Наttrick V на УЕФА, издание 2020 г., а самото обновяване ще бъде извършено за срок до 6 месеца, са плановете на футболната централа.