Бащата на тенисист номер 1 на България Григор Димитров, Димитър Господинов е предложен за почетен гражданин на Хасково. Внесената от председателя на Общинския съвет Таня Захариева докладна с предложението трябва да бъде гласувана на заседание следващия петък, 26 юли, съобщиха от органа на местното самоуправление.

Предложението е било направено от Инициативен комитет от 10 души, сред които са председателя на "Тенис клуб" - Хасково Йордан Йорданов и почетния председател на Хасково и дългогодишен председател на Българска федерация бадмингтон, проф. Пюзант Касабян.

В докладната се предлага още 14 тенисисти и спортни деятели в тениса да бъдат удостоени с отличието "Почетен знак на Хасково". Сред тях е настоящият мениджър на Григор Димитров Георги Стоименов. "Почетен знак на Хасково" ще получат и 7 бивши състезатели и треньори по тенис на маса, ако предложението бъде гласувано и прието.

Димитър Господинов Димитров е роден през 1967 година в Хасково. От 1991 година досега е треньор по тенис в родния си град с лиценз "АА", пише в документа. Под негово ръководство възпитаниците му са постигнали множество национални и международни успехи, са мотивите в предложението.

В него са изброени постижения на Гришо, докато той е бил негов наставник в спорта - Европейски шампион по тенис до 14 г., титли за състезатели до 16-години на турнирите в САЩ "Еди Хер Интернешънъл" и "Ориндж Боул" през 2006 година, Европейски шампион до 16 години в Москва през 2007 година, Шампионски титли за юноши на "Уимбълдън" и "US - open" през 2008 година, както и позицията номер 1 в Световната ранглиста за юноши.