До миналата година Хасково имаше отбор в А група и лицензиран стадион. Но не така стои към днешна дата състоянието на официалния стадион "Хасково" или навремето наричания "Димитър Канев". Зад сектор Г оградата пропада и е на път да се срути, установи проверка на БГНЕС.

Оградата се руши от години, но сега гражданите се притесняват, че процесът се е ускорил и се страхуват от инцидент. Главният архитект на община Хасково Деляна Панайотова заяви, че в най-скоро време ще изпрати проверка на стадиона. От Министерството на спорта са уверили, че ще отпуснат 300 000 лв. за неговия ремонт.

Кметът Добри Беливанов обяви, че парите ще са за терена, като старите чимове ще отидат на втория по големина стадион в града "Младост", където са израснали и легендите Наско Сираков и Станимир Стоилов-Мъри. В момента там тренират ученици от спортното училище. Състоянието на терена заплашва децата от контузии, защото се е превърнало в нива с огромни дупки. 

Тренировъчният терен в местността „Ямача“ до официалния стадион „Хасково“ също е в окаяно състояние. Спортното съоръжение се е превърнало в призрачен лунапарк. Треньори и специалисти са на мнение, че ако така вървят нещата с базите, спортът в града ще се заличи. Родителите пък са притеснени за здравето на децата си. Въпреки това малчуганите тренират и тайно се надяват един ден да станат като Меси. /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS