Подготовката на кортовете в Хасково за церемонията, на която най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще бъде удостоен със званието “Почетен гражданин на Хасково" тече с пълна сила.

Огромно количество строителни материали бяха изхвърляни с чували от работници на общината. Поливни машини обливаха обилно с вода засадените над 100 бейби чемшира, които опасват новите кортове. Вече са сложени новите пейки, пред завършване е и съблекалнята, съобщава“Хасковска Марица”.

“Поверието гласи, че чемширът носи късмет. Когато порасне, могат да се оформят най-различни фигури от него, както правят в много държави. Дано в новия клуб да има повече желаещи деца да спортуват, а ние ще дадем всичко от себе си да ги оформим така, че да тръгнат по стъпките на Григор. Това е целта на нашия екип. Радвам се, разбира се, от факта, че Григор е тук, за да зарадва съотборниците си. Подготвили сме доста аксесоари за тържеството. Децата и феновете ще получат брошури, календари, шапки, ключодържатели и фланелки с лика на Григор”, разкри бащата на тенисиста Димитър Господинов, който е в управата на клуб Хасково 2015.

Днес от 17 часа на специална тържествена церемония Григор Димитров ще получи званието, а по-късно ще изнесе урок пред своите съотборници в ТК Хасково 2015, където притежава картотека №1 в клуба.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS