Хасково записа четвърта победа в А група след успех с 1:0 над Марек в мач от 26-я кръг на А група /Втора шестица/. Така Хасково натрупа 14 точки в актива си, но остава на последно 12-о място във временното класиране, а Марек е със 17 на предпоследната 11-а позиция също с едва 4 победи в мачовете си до тук във футболния ни елит.

Попадението за домакините реализира Тихомир Трифонов в 61-ата минута.

Голмайсторът на Хасково в този двубой Трифонов спечели и анкетата на Gong.bg за „Играч на мача“!

Двата тима изиграха мач без много чисти голови ситуации, като съперниците допускаха доста брак в играта си.

Хасково бе по-активен от самото начало на двубоя, като в 13-ата минута Григор Долапчиев напредна добре в атака, но Кавдански успя да се справи с опасността. В средата по полувремето на дна пъти атаки на домакините бяха спрени заради засада.

Първо в 25-ата минута Деян Лозев се оказа в засада при подаването към него, а минута по-късно дойде и най-любопитното положение за първата част. Григор Долапчиев вкара топката във вратата на Марек, но голът не е признат заради засада.

В края на полувремето футболистите на Хасково имаха нова интересна възможност, като в 39-ата Коруджиев отправи не лош удар, но вратарят на Марек се справи, а в 45-ата минута Марек стигна до добър шанс, след като Манолов бе изведен добре в предни позиции, но Николай Банков го изпревари и улови топката.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК:

След почивката отново домакините повече търсеха път към вратата на съперника, като в 55-ата минута Владислав Узунов получи топката в наказателното поле от Деян Лозев и стреля, но ударът му бе блокиран.

Усилията на футболистите на Хасково бяха реализирани в 61-ата минута, когато Тихомир Трифонов отбеляза за 1:0. След центриране в наказателното поле на Марек, последва разбъркване и Трифонов се оказа на точното място, за да вкара топката в мрежата на Михайлов.

До края домакините направиха още няколко по-опасни атаки, като в 87-ата минута. Пред Григор Долапчиев се откри добра възможност, но Мартин Кавдаски разчете положението и изчисти, а победата в крайна сметка бе за последния в А група Хасково.