„Имах още ситуации наистина, но пък вратарят на Хасково се намеси добре. По-важното е, че при нас имаше доста психическо напрежение от цялата ситуация и искахме да си гарантираме оставането в групата“, категоричен бе капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров след победата с 4:0 над Хасково в 29-я кръг на А група /Втора шестица/.

Камбуров бе избан и за Играч на мача в традиционната класация на Gong.bg с 48.21% от гласовете.

Резултатите от гласуването можете да видите ТУК:

„Победихме по изразителен начин. Това е най-важното. Наистина ни олекна. Трудно е да се обясни колко е тежка ситуацията в клуба и какво ни беше на нас футболистите, а и на треньора, който ни мотивира цял сезон. Тази победа свали голям товар от нас“, добави още Мартин Камбуров.

„Само шапка пред Христо Колев, защото само той си знае как се е опитвал да ни мотивира през тези седмици. Не е бил положителен сезонът, но ние бяхме наясно. Изпълнихме целта си да сме пред Хасково и Марек, а от тук натакък ще видим. Иска ми се отборът да продължи да съществува по един професионален начин. Да се намерят хора, с които Локомотив да съществува нормално“, пожела си Камбуров.

Попитан за надпреварата за голмайсторската позиция в края на сезона, Мартин Камбуров отговори: „Ще се опитам, ако мога да вкарам повече от Аниете. Ако се случи, ще съм за пети път голмайстор. Само мисля, че Жеков има шест такива приза, но пак казвам, че нашата цел беше да оставим отбора в А група. Дали ще съм голмайстор, ще се разбере в следващите мачове.“