Отборът на Славия не успя да продължи безгрешната си серия като домакин в плейофите на втората шестица в А група, като завърши при 0:0 срещу Хасково в последен мач от 27-ия кръг. Отборът на Иван Колев беше по-активният през всичките 90 минути, ала с геройски намеси на вратаря Николай Банков и Орхан Акташ гостите взеха точка в битката си оцеляване в елита. В същото време столичани могат да имат сериозни претенции към съдийството в срещата, тъй като редовен гол на Димитър Пиргов не беше признат заради несъществуваща засада.

Още от първите минути домакините наложиха териториален превес и контрол върху топката, като за откриващия четвърт час стигнаха до три сериозни разбърквания пред вратата на Николай Банков. Нито едно от тях не завърши със сполучлив шут, а първата реална сиутация за гол „белите“ пропиляха в 14-ата минута. Тогава Петър Атанасов копна към Карлос Фонсека, който с гърди овладя след дъгата и моментално шутира от воле, като прати топката високо над целта.

В 20-ата минута Джереми Манзоро не бе далеч от истински гол красавец. Постоянната преса в противниковата половина се отплати и французинът отне, а сетне видя, че Банков е далеч от голлинията си. Последва силен шут към горния десен ъгъл, като стражът на Хасково успя да направи стъпка-две назад и да чукне топката над вратата си.

Пет минути по-късно Славия стигна до напълно редовен гол, който обаче беше отменен заради несъществуваща засада. Центриране от пряк свободен удар не бе изчистено сполучливо от гостите и Славчо Шоколаров успя от 19 метра да ненесе плътен шут към долния ляв ъгъл. Банков боксира топката право към Димитър Пиргов, който с глава я прати в мрежата, но заради вдигнатия флаг голът не бе признат.

Гостите чак към края на полувремето погледнаха по-смело към вратата на Марио Кирев. В 42-ата минута Димитър Алексиев отправи нелош удар от границата на наказателното поле, но снажният вратар на „белите“ с плонж отби в ъглов удар.

След почивката съотношението на силите отново бе в полза на столичани, които отново бяха разочаровани пред гола в 57-ата минута. Ради Василев много хитро се изтегли отляво по атаката и увлече бранителите, за да подаде тънък успореден пас, остави Петър Атанасов очи в очи с Банков. Нападателят хитро копна над стража, ала Орхан Акташ дотича със сетни сили и акробатично изчисти точно пред голлинията.

Единадесет минути по-късно „белите“ пак не бяха много далеч от откриването на резултата. Манзоро беше в стихията си отляво и проби до аутлинията, след което с ниско подаване намери Ради Василев на ръба на вратарското поле. Таранът се обърна ловко и стреля към вратата. В изпълнението липсваше достатъчно сила, което позволи на Банков първо да отбие, а след това и да затисне топката.

Оттук до края Славия вече изпусна парата и атакуваше твърде неподредено, за да достигне до някакви други възможности. „Белите“ така или иначе не можеха да помръднат от 9-ото си място, където вече имат 31 точки. Хасково остава последен, като с 15 пункта вече е на 2 зад намиращия се пред себе си Марек, но на цели 8 от спасителната 10-а позиция.