Черно море постигна повече от резонна победа над последния в класирането в А група Хасково. Жегата в южния град беше непоносима, но въпреки нея "моряците" надделяха с 3:1 и се доближиха на три точки от седмата позиция. 

Интригата приключи още преди почивката. Тогава между 33-та и 39-та минути се разписаха Себастиян Ернандес и Вилиан Бижев и решиха спора в полза на гостуващия отбор. Марчин Бургхард след нея оформи класиката, а Влади Узунов само отбеляза почетен гол за домакините. 

Мачът не предложи много разигравания на висока скорост заради температурата. Но още от началото варненци показаха кой ще диктува събитията на терена. Те можеха да поведат още в 8-та минута, когато Дани Георгиев получи хубава топка в наказателното поле и стреля с глава, но вратарят Николай Банков улови. 

Само две минути по-късно дойде и първата истински сериозна опасност пред вратата на домакините. След удар на Ернандес стражът не изби добре топката и тя попадна на крака на Бижев, но той на два пъти не успя да го преодолее и нулевото равенство се запази. 

Гостите продължиха да държат топката повече, но нямаха толкова чисти положения. За домакините пък единствено Григор Долапчиев и Димитър Алексиев опитваха да сторят нещо напред, но те бяха разконцентрирани и не направиха нищо особено. 

Така се стигна до 33-та минута, в която гостите очаквано поведоха. Тогава Себастиян Ернандес получи страхотен извеждащ пас от Матиа Курьор, напредна и преодоля Иван Скерлев, за да остане сам срещу Банков и да го преодолее хладнокръвно за 1:0. 

Малко след това интригата в този мач умря. В 39-та минута Ернандес стреля, но топката след рикошет се озова на крака на Вилиан Бижев. Той също стреля и след нов рикошет топката излъга вратаря и влезе в мрежата му за 2:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея домакините бяха буквално като разграден двор в защита. Бургхард, Ернандес и кой ли още не се озоваваха на хубави позиции и стреляха, но гол не падна чак до 62-та минута. 

Тогава след фрапантна грешка на Орхан Акташ Бургхард излезе сам срещу Банков и хладнокръвно го преодоля за 3:0. Малко след това Ернандес не можа да вкара на празна врата, а Бургхард имаше подобен шанс да се разпише, но не успя. 

Всичко сочеше към тотален разгром за домакините, но те сякаш от нищото стигнаха до почетен гол. Той падна в 73-та минута, когато Григор Долапчиев подаде към Владислав Узунов пред наказателното поле и той с удар през краката на Живко Атанасов не остави шансове на вратаря Александър Чанович, за да намали на 1:3. 

До края мачът просто се доиграваше и така в крайна сметка Черно море взе победата, с която събра актив от 47 точки и се приближи на три от седмия Левски. Хасково пък остава последен с 15 точки и в следващия кръг ще се разбере дали ще се отлепи от тази позиция в директен мач с предпоследния Марек в Дупница.