Славия разнебити Хасково с 5:1 като гост, в отложения мач между двата отбора от 21-я кръг на А група. Двубоят не се изигра по програма, заради тежките условия и заснежен терен в Хасково.

Славия си осигури девето място в крайното класиране от първия етап от първенството, с 23 точки, и в първия си мач от втората шестица ще приеме Локо Пловдив. След като при всичките си гостувания дотук, "белите" да бяха вкарали четири гола, сега те нанизаха цели пет. 

Хасково остава твърдо последен със седем точки.

Мачът започна с минута мълчание в памет на Богомил Попов - бивш футболист и треньор на Хасково.

Славия владееше инициативата през цялото полувреме, но и домакините имаха ситуация да открият резултата.

Страхотен шанс за Славия се откри в 11-та минута за Крум Стоянов, който излезе сам срещу Банков, след като финтира Еуженио, отдясно в пеналта, но вратарят отрази удара му.

В 24-та минута след ъглов удар за Хасково, Борислав Узунов центрира ниско, след това топката бе разиграна, Трифонов свали за Лозев, който отправи добър удар, но топката прелетя покрай гредата.

В 35-та минута, след поредица от корнери пред вратата на Хасково, последният завърши с гол. Радослав Василев с глава засече точно, и прати топката под гредата, за 0:1.

В края на полувремето Емил Велев трябваше да извърши и две принудителни смени, като контузии получиха Марем и Узунов, а на местата им се появиха Григор Долапчиев и Георги Коруджиев.

Възможност за втори гол се откри пред Славия още в първите секунди от полувремето. Петър Атанасов бе изведен отлично в пеналта, отляво, но Банков излезе навреме и се намеси решително.

В 48-та минута Крум Стоянов направи нов пропуск за Славия, а веднага след това Хасково изравни. Димитър Алексиев го стори, след като грешка в защитата на Славия позволи на Долапчиев да получи в пеналта, и отдясно да намери на точката на дузпата Алексиев. Той оттам не сбърка и прати топката в мрежата за 1:1, в 49-та минута.

Славия обаче наниза два бързи гола за две минути - в 54-та и 56-та.

Първо страхотно изпълнение направи Радослав Василев, който получи по левия фланг, напредна сам, и след като преодоля защитника до себе си, шутира точно от границата на пеналта. Две минути по-късно, Василев центрира отдясно, Манзоро с глава свали за Атанасов, и той на далечната греда се разписа, за 1:3.

Дебютантът в състава на Славия, Франк Мбарга, оформи 4:1 за "белите" в 80-та минута. Мбарга от воле засече в мрежата. Секунди по-рано той отново се разписа, но попадението му с глава не бе зачетено, заради засада на Крум Стоянов.

В 88-та минута всичко приключи, с пети гол в мрежата на Хасково. Ужасна грешка в защитата на домакините позволи на Василев да намери в коридор Манзоро, той напредна, финтира Банков и реализира, за 1:5.