Черно море победи Хасково с 2:0 в мач от 25-ия кръг на елитната ни група. Двубоят беше от втората шестица, а попаденията за успеха вкараха резервите Ернандес в 71-ата и Райков в 77-ата минута на срещата.

Двата тима предложиха качествен футбол на стадион "Тича" в топлото петъчно време.

През първата част двата тима не си отбелязаха попадения, но нацелиха по една греда. Първо Божилов от домакините нацели напречната греда след центриране от пряк свободен удар в 9-ата минута.

Момчетата на Стамен Белчев отвърнаха с греда на Димитър Алексиев в 26-ата минута, който тресна страничната греда след като засече кълбото с глава от границата на вратарското поле.

През втората част треньорът на домакините Никола Спасов реагира със смени и в 46-ата минута на терена се появиха Райков и Ернандес. Именно те успяха да се разпишат в 71-ата и 76-ата минута и да донесат успеха на "Морето".

В 71-ата минута Ернандес матира Банков, а в 76-ата минута Райков с великолепно изпълнен пряк свободен удар фиксира крайния резултат, което беше и 6-ти негов гол в шампионата.

В допълнителното време Акташ от пряк свободен удар затрудни Илия Николов, но стражът на домакините внимаваше и се справи със ситуацията.

След успеха Черно море си запази 8-ото място с актив от 37 точки, а Хасково си е последен с 11.