Продължава драматичното положение във футболен клуб Хасково. След напускането на президента Здравко Узунов, на старши треньора Стамен Белчев и всички футболисти, на практика клубът не функционира.

Емил Траилов наследи Здравко Узунов и сега се бори, за да оцелее тимът. Отборът е на 10 място след есенния дял на първенството в Източната Б група и основна задача е да се задържи в групата. Преди това обаче ще трябва да се намерят пари, за да има треньор и футболисти, които да играят.

„Две седмици преди подновяването на първенството в Източната Б група отборът ни е без футболисти и без треньор, заяви за Гонг Емил Траилов, който изпълнява длъжността президент и както казва самият той „и всички останали длъжности” в Хасково. „Основната задача сега е да се намерят пари, за да просъществува тимът. Нямаме треньор, защото няма кой да тренира.”

Пропадна възможността Николай Банев да дава пари за Хасково. Към него имаше официална покана от община Хасково и футболния клуб да помага.

„Въпреки безизходицата аз вярвам, че Хасково ще го има”, каза Емил Траилов, „Водим непрекъснато разговори с потенциални спонсори. Ако не успеем, ще прибегнем до крайната мярка да вземем голям брой играчи под наем за пролетния дял. Хасково ще го има, въпреки огромните проблеми.”

Така ситуацията в Хасково е – ще го има ли отбора или ще изчезне и от Б група. Докато останалите тренират и играят контроли, в този клуб нямат треньор и футболисти, които да тренира този треньор. И най вече да играят за спасяването на третия от миналото първенство на Изток...