Регионалният шампион в хасковското издание на Kamenitza Фен Купа 2013 е тимът на Бригада от Димитровград, а заедно с тях за националните финали се класира и отборът на Енчец от Кърджали. Двата тима завършиха 1:1 в редовното време, а после при дузпите отборът от Димитровград бе по-концентриран и победи с 6:5. И двата тима ще продължат по мечтания път към Рио – тази година най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели подарява на своите шампиони пътуване до Бразилия с посещение на мач на култовия стадион Маракана.

Kamenitza Фен Купа в Хасково е за димитровградската Бригада

В края на първия ден от програмата на хасковския полуфинал Димитър Пенев обобщи, че „политиката няма да се оправи, но с Фен Купа ще помогнем футболът да е по-добре”. Тезата на Стратега се доказа на четирите терена на Градския стадион – 64-те мача от програмата предложиха много емоции и близо 300 попадения. Най-резултатната победа на хасковския полуфинал на Фен Купа 2013 беше за отбора на Нюкясъл, който надмина десетте попадения на Испания в Бразилия и победи ФК Алада Гърнати с 14:0.

Шампионите от 2006 Слънце-Уефалона отпаднаха на четвъртфинал след дузпи, но момчетата не се прибраха тъжни, тъй като Николай Николов от техния отбор показа „точен шут” и си спечели 365 литра Kamenitza, които да сподели с тима. Чисто нов Samsung GALAXY S4 от томболата на GLOBUL, отиде при Гюрсел Бекер от Кърджали, чието име беше официално изтеглено от водещите Мишо Дюзев и Иво Райчев на сцената на Фен Купа. Томбола зарадва и Варадин Драгнев, който си тръгна от Градския стадион с ваучер за SPA&test-drive уикенд от Ford-Moto Pfohe.

Kamenitza Фен Купа в Хасково е за димитровградската Бригада

На трето място остана отборът на Детройт, а призовата четворка допълниха момчетата от Момчил Юнак. Деян Димов от отбора на Бригада бе избран за „Най-атрактивен играч”, с което заслужи и специален SPA&test-drive уикенд от Ford-Moto Pfohe, а Пламен Стойков от Момчил Юнак бе определен за „Най-добър вратар”, въпреки че застана „по неволя” на голлинията, тъй като титулярният страж на отбора се контузи по време на решаващия четвъртфинал. Наградата за „Най-спортсменски отбор” остана за смолянския Белатрикс.

Момчетата от Бригада и Енчец ще могат да подпечатат визите си за Рио ако успеят да извоюват победа на Големия финал в началото на септември в Сливен. За първи път в историята на турнира до Бразилия могат да стигнат не само шампионите във Фен Купа 2013, но и един от зрителите на турнира, който ще може да сподели пътешествието с двама свои приятели.

Kamenitza Фен Купа в Хасково е за димитровградската Бригада

С фиестата на Градския стадион в Хасково полуфиналната програма на Фен Купа 2013 навлиза във втората си половина – седмият регионален полуфинал от тазгодишното издание на турнира ще се състои следващия уикенд на стадион „Берое” в Стара Загора. Снимки и актуалната информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите във facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на Kamenitza Фен Купа 2013, www.kamentiza.bg/FanCup.