Стартът на регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа за Хасково и региона бе даден лично от футболен треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев. От общо 80 отбора записани за квалификациите в началото на юни, днес и утре на Градския стадион най-добрите 32 отбора (20 от Хасково, 8 от Кърджали и 4 от Смолян) ще определят регионалния шампион и неговия подгласник – двата тима, които ще продължат в битката за футболното пътуване до стадион Маракана в Рио де Жанейро, което най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в България е подготвил за своите шампиони.

Пената даде старта на Kamenitza Фен Купа в Хасково

Футболната фиеста започна още от съботната сутрин с водещите Мишо Дюзев и Иво Райчев, много награди, футбол и добро настроение, а официален старт на надпреварата заедно със стратега Пенев и водещите дадоха председателят на Общинския съвет Иван Иванов, местни легенди и заслужили футболни деятели.

В демонстративен мач за старта на турнира срещу сборен отбор на хасковските журналисти се изправи тимът на организаторите на турнира, воден от Кирил Глушков, мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД. Димитър Пенев изведе двата отбора, а именно Глушков се отличи най-много за организаторите, но неговият гол не бе достатъчен и Фен Купа отборът загуби позорно с 2:6. Основните слабости на екипа на Kamenitza Фен Купа бяха в защита, където дори корифеят в коментарите Иво Райчев не оправда доверието на стратега Димитър Пенев. „Играем мач за мач“, коментираха организаторите и гарантираха, че ще вземат поука за предстоящите дербита.

Пената даде старта на Kamenitza Фен Купа в Хасково

Точно както в демонстративния мач, и около терените емоциите са на ниво. За първи път в историята на турнира тази година е предвидена награда не само за националните шампиони. До Бразилия ще пътува още една приятелска компания – един зрител от стадионите в цялата страна ще бъде изтеглен по време на Големия финал в началото на септември лично от Трифон Иванов и заедно с двама свои приятели ще може да гледа мач от трибуните на култовия стадион Маракана в Рио де Жанейро. Условията за спечелване на мечтаното пътешествие са прости – да покаже малко футболни умения на платформата „Извърви пътя към Маракана” и да има повечко късмет.

Любимата на феновете „Точен шут” по традиция предизвика десетки „приятели от квартала”, а само след две серии място на финала намериха близо 20 души, които утре ще продължат в битката за 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. Феновете с най-точен мерник можеха да се изявят и на инсталацията за прецизен шут на adidas, където отново има награди за най-добрите, а Живко Тончев от Хасково се отличи и най-после успя да „подчини“ инсталацията с абсолютна прецизност – три от три удара в целта. Играта „Силен шут” традиционно предизвиква феновете с най-мощен удар, а за момента рекордът е точно 115 км/час. Със скорост е свързана и играта на GLOBUL „Бърза връзка”, но там е поставена на изпитание техниката на „приятелите от квартала” – най-бързо през трасето на Градския стадион мина Росен Пенков, който записа резултат от 5.35 секунди и с това заслужи една от петте оригинални фланелки на „Манчестър Юнайтед”.

Атомобилът талисман на тазгодишното издание на турнира – новият Ford Fiesta, също е заел своето място на Градския стадион, а в урните пред него всеки желаещ може да пусне талон, с който да участва в томбола за SPA&test-drive уикенд с осигурен от Ford автомобил, както и за едно незабравимо футболно пътуване за мач от УЕФА Шампионска лига в края на кампанията.

Пената даде старта на Kamenitza Фен Купа в Хасково

Шоуто продължава и утре, когато идва време за оспорваните мачове от фазата на директните елиминации и раздаването на големите награди. Подробности и актуална информация за тазгодишното издание на турнира можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitza.bg/FanCup.